Gjennom hele historien har mennesker stilt spørsmål ved om det finnes liv på andre planeter. Universet er ubeskrivelig stort, og selv om sannsynligheten for at det oppstår liv på en planet er ekstremt liten, er det overveiende sannsynlig at det er eller har vært liv på andre planeter.

Dette er et svært spennende og fascinerende tema, og du har kanskje selv drømt om å få reise ut i verdensrommet? Det kan vi dessverre ikke hjelpe deg med, men vi har en god erstatning.

Du får mer hos campeonbetonlinecasino.com, og du kan selv ta turen ut i verdensrommet i spill som Space Conquest, Space Gem eller hvorfor ikke Space Cowboys?

Liv på Mars?

Utvalgt bilde Teknologi og romfart Liv pa Mars - Teknologi og romfart

Forskere har over lang tid forsøkt å finne bevis på liv på andre planeter, og Mars i vårt eget solsystem har vist tegn til at den kan ha hatt liv. Det har tidligere blitt funnet spor etter is på Mars, som er et veldig godt tegn og en forutsetning for liv slik mennesker kjenner det.

Det har blitt sendt flere romfartøy til Mars, inkludert rovere, satellitter og landete fartøy som skal sende tilbake målinger fra Mars. Dette for at vi skal kunne forstå forholdene der bedre.

Allerede i 1976 ble det store reaksjoner etter at marssonden Viking landet på Mars og sendte bilder tilbake til NASA. På ett av bildene kunne det se ut som en skulptur av et ansikt i sanden.

Denne formasjonen som ble fotografert var over 1500 meter lang og fikk etter hvert navnet «Mona Lisa fra Mars». Etter hvert har det kommet mange slike bilder og etterfølgende sterke påstander om bevis på at det har vært liv på Mars.

Men, som oftest dreier dette seg om dårlig bildekvalitet eller at lys og skygger spiller oss et puss. Men i mai i år sendte Curiosity-roveren nye bilder fra Mars som igjen skaper reaksjoner hos forskerne her hjemme.

Teknologi og romfart