Don’t Look Up er en stjernespekket satire fra Netflix om klimakrisen. Her brukes altså teknologi som et bakteppe for å skape underholdning, samtidig som man setter et viktig tema på dagsordenen. Denne mørke komedien er en interessant versjon av en katastrofefilm.

I Don’t Look Up møter vi to forskere (Leonardo DiCaprio og Jennifer Lawrence) som oppdager at en komet er på vei rett mot jorden. Kometen beregnes til å være større enn den som utryddet dinosaurene, og den ligger an til å utrydde menneskeheten innen seks måneder. Forskerne gjør sitt beste for å varsle resten av verden om denne katastrofen, men ikke en gang presidenten gjør noe for å stanse kometen og redde menneskeheten.

Denne filmen er stappfull av store filmstjerner som Meryl Streep, Ariana Grande, Jonah Hill, Cate Blanchett og mange flere. Stjernegalleriet er definitivt den beste delen av filmen, da alle gjør en fenomenal jobb.

Som vanlig imponerer også DiCaprio. Én scene er spesielt imponerende, der hans karakter fullstendig mister fatningen på direktesendt tv og publikum blir sittende igjen å måpe. Det er tydelig at DiCaprio har lagt sine personlige følelser i denne opptreden, da han over lang tid har uttrykt et personlig engasjement til klimakrisen.

Siden Don’t Look up er en satire, er de fleste av karakterene laget for å representere noen i virkeligheten. Maryl Streep spiller den amerikanske presidenten, full av fornektelse og tvilsomme motiver.

Det er vel liten tvil om at hun er ment å representere tidligere president Donald Trump. Karakteren Peter Isherwell, en sosialt utilpass milliardær innenfor teknologiindustrien representerer kanskje Elon Musk, Jeff Bezos eller Mark Zuckerberg.

Konklusjon

Utvalgt bilde Teknologi pa film Dont look Up Konklusjon - Teknologi på film: Don't look Up

Filmen er i tydelig mer opptatt av budskapet rundt klimakrisen enn selve underholdningen. Den dytter klimabudskapet på deg igjennom hele filmen, noe som til tider kan virke unødvendig. Men, det er nok hele poenget med filmen.

Tempoet i filmen går til tider veldig fort, noe som gjør det litt vanskelig å bli veldig engasjert. Hovedspøken er konstant igjennom hele filmen – nemlig at folkemassen er dumme og er ikke villig til å akseptere situasjonen. Selv om filmen har noen utfordringer, er den definitivt verdt en titt.

Teknologi på film: Don’t look Up